• Stel je proefpakketje samen

    Ontvang gratis en vrijblijvend een stukje van je toekomstige vloer. Je hoeft alleen maar je gegevens achter te laten en binnen twee werkdagen liggen je proefplankjes op de deurmat. Kan het vast wennen aan de nieuwe woning ;-)


    Nog geen proefplankjes toegevoegd

  • Vul je gegevens in
    Terug naar je proefpakketje

Onderhoud laminaat

Onderhoud laminaat

Laminaat is gemakkelijk in onderhoud. De vloer hoeft niet bijgehouden te worden met een olie of een ander product. Als onderhoud van laminaat kunt u de vloer stofzuigen en daarna kunt u de vloer dweilen met een goed uitgewrongen dweil met lauw water. Hardnekkige vlekken kunnen worden schoongemaakt met een wax & clean. Wax & clean is een schoonmaakmiddel dat is samengesteld speciaal voor laminaat. De wax & clean beschermt de vloer en frist de vloer op, zodat het laminaat zijn natuurlijke glans krijgt.

Schoonmaakmiddelen die niet geschikt zijn voor het laminaat geven vaak een vettige laag op de vloer, waardoor voetstappen goed zichtbaar worden. Het is daarom belangrijk dat er laminaat wax & clean wordt gebruikt voor de reiniging van de vloer.

Bij een krakende vloer is de luchtvochtigheid in het huis te laag. Door bakjes water aan de verwarming te hangen wordt het luchtvochtigheidspercentage verhoogd.

Ondanks de goede beschermlaag van het laminaat kan een beschadiging voor komen. Het is daarom belangrijk dat er altijd een paar planken worden bewaard, zodat bij eventuele schade de plank kan worden vervangen. Doordat het een kliklaminaat is, kan het laminaat uit elkaar worden geklikt en de beschadigde plank kan worden vervangen.