• Stel je proefpakketje samen

    Ontvang gratis en vrijblijvend een stukje van je toekomstige vloer. Je hoeft alleen maar je gegevens achter te laten en binnen twee werkdagen liggen je proefplankjes op de deurmat. Kan het vast wennen aan de nieuwe woning ;-)


    Nog geen proefplankjes toegevoegd

  • Vul je gegevens in
    Terug naar je proefpakketje

holtense jongeren leggen laminaat

Holtense jongeren leggen laminaat

HOLTEN – Kromgetrokken gaas en scheve betonpalen in de diepe sneeuw; het is duidelijk dat de omheining van het sportveld van het afkickcentrum in het Roemeense plaatsje Ozd haar beste tijd heeft gehad.
Dominee Arjen van der Spek van de gereformeerde kerk de Kandelaar, die via een Roemeense vrouw die in Holten woont in contact kwam met het centrum, laat de foto’s zien. Samen met Gerrit Schoolen, vrijwilliger van de kerk en gezegend met veel technisch inzicht, heeft hij in januari een bezoek gebracht aan het afkickcentrum voor alcohol- en drugsverslaafden in Roemenië. De 24 cliënten ontvingen hen ‘allerhartelijkst’ en spraken perfect Engels. Ze worden goed verzorgd door het Roemeense personeel, dat regelmatig wordt bijgeschoold door medewerkers van de afkickkliniek De Hoop in Dordrecht. Helaas ontbreekt geld voor het onderhouden van het gebouw. Daarom is er door de hervormde Dorpskerk en de gereformeerde kerk de Kandelaar een gezamenlijk project opgezet. In augustus gaan 32 Holtense jongeren en vijf begeleiders, waaronder Van der Spek, tien dagen hard werken om het afkickcentrum een make-over te geven. ,,We gaan meer doen dan alleen het nieuwe hekwerk plaatsen. Er wordt nieuw laminaat gelegd en we gaan schilderen”, vertelt Van der Spek. Lees vrijdag meer in De Twentsche Courant Tubantia