Tips voor jouw slaapkamervloer

tips-voor-slaapkamervloer-1
De slaapkamervloer, dit is het eerste wat je met je voeten aanraakt zodra je wakker wordt. Dit moet dan ook goed voelen! Wij snappen dat het erg lastig is om een mooie vloer met de goede eigenschappen voor in je slaapkamer te vinden. In deze blog geven we je een aantal tips om je keuze iets makkelijker te maken voor jouw slaapkamervloer.

Woonstijl

tips-voor-slaapkamervloer-2
Als allereerst is het natuurlijk belangrijk om te weten wat jouw woonstijl is. Je kunt je woonstijl van de gehele woning doortrekken in de slaapkamer, maar misschien vind je het ook wel leuk om te gaan voor een andere stijl. Wel is het belangrijk om vooraf vast te stellen welke stijl jij in jouw slaapkamer wilt verwerken. Houd je van modern of ga je juist voor romantisch? Maak hier je keuze in en pas je vloer hier ook op aan. Zo past jouw slaapkamervloer perfect bij je woonstijl.

Kleur- en Patroongebruik

tips-voor-slaapkamervloer-3
Een slaapkamer is om helemaal tot rust te komen. Hier kan een slaapkamervloer ook veel invloed op uitoefenen. Wij adviseren om niet voor felle kleuren, drukke patronen of dessins te kiezen. Mocht je hier helemaal gek van zijn, dan past dit natuurlijk bij je woonstijl en zal het geen probleem zijn! Kleed je slaapkamer aan met rustige elementen zoals neutrale kleuren, zachte texturen en rustige prints. Houd je van een hotel chic interieur? Ga dan voor een ton-sur-ton effect. Combineer rustige, neutrale kleuren met een licht eiken vloer. Maar misschien houd je van een klassiek interieur, waar je juist met donkere kleuren wilt werken. Dan kun je dit combineren met een prachtige donkere vloer.

Geluidsreductie voor slaapkamervloer

tips-voor-slaapkamervloer-4
Natuurlijk wil je op de slaapkamer een vloer hebben die zoveel mogelijk geluid reduceert. In principe is PVC meer geluiddempend dan een laminaatvloer. Ook tussen een plak PVC vloer en een klik PVC vloer zit verschil qua geluidsreductie. Zo verminderd een plak PVC vloer het geluid standaard al tussen de 2 en 4 dB. Dit komt omdat er geen ruimte tussen de vloer en de ondervloer zit. Mocht je toch liever voor laminaat gaan, is dit ook een optie. Maar wel in combinatie met een goede, geluiddempende ondervloer.

Onderhoud

In de slaapkamer wil je een vloer die niet zoveel onderhoud vereist. Wij adviseren voor slaapkamergebruik vaak een PVC vloer of een laminaat vloer. Deze zijn makkelijk in onderhoud en met regelmatig stofzuigen en dweilen ben je al een heel eind. Een ruimte stofvrij houden is erg belangrijk voor je gezondheid. Ook adviseren wij om gebruik te maken van onze onderhoudssets voor uw PVC vloer of laminaat vloer. Hier zitten de producten in die je vloer optimaal reinigen, zonder vettige resten achter te laten. Dit gebeurt namelijk vaak bij het gebruik van allesreiniger. We hopen dat deze tips je geholpen hebben om de keuze voor jouw slaapkamervloer makkelijker te maken. Mocht je nog meer advies willen? Neem dan contact met ons op!