fbpx

Wat is laminaat

Wat is laminaat?

Laminaat is een composiet plaatmateriaal. Composiet is een materiaal dat is opgebouwd uit verschillende lagen kunststoffen. Het laminaat bestaat dan ook uit een plank dat is opgebouwd uit vier verschillende lagen. Samen vormen deze lagen het laminaat. De onderste laag van het laminaat is een contra laag. Deze laag beschermt het laminaat tegen vocht van onderen en tevens zorgt deze melamine laag voor meer versteviging. De melamine laag zit niet alleen aan de onderzijde van het laminaat, maar ook aan de bovenzijde van het laminaat. Doordat deze laag aan beide kanten van het laminaat zit, wordt de kans aanzienlijk kleiner dat het laminaat hol- of bol trekt. Het hol- of bol trekken van de vloer kan komen door spanningsverschillen tussen de vier lagen van het laminaat.

Boven de contra laag zit een dikke HDF laag (High-Density Fibreboard). HDF bestaat uit meerdere vezels die zijn samengeperst. Deze HDF laag zorgt ervoor dat de het laminaat sterkte en stabiliteit kan garanderen. Tevens bestaat het kliksysteem van het laminaat uit HDF.

Boven de HDF laag zit een design laag. Deze design laag is gemaakt van een papier met daarop een decor geprint. Meestal wordt gekozen voor een houtnerfdecor, maar er kan ook gekozen worden voor een tegeldecor.

De bovenste laag van het laminaat bestaat uit de toplaag. De toplaag bestaat uit korund en melamine. Deze laag beschermt het laminaat tegen beschadigingen, warmte en vocht. Tevens beschikt deze laag over een coating die UV-stralingen tegen houdt, waardoor de kleur van het laminaat lang wordt behouden en het laminaat geen vale kleur krijgt. Daarnaast kan in deze toplaag een houtstructuur worden gewalst. Deze houtstructuur zorgt ervoor dat het laminaat een realistisch effect krijgt.Betaal met: Online betalen via uw eigen bank Achteraf betalen met Afterpay Bancontact Giropay

Keurmerken: AgBB keurmerk TUV keurmerk FSC keurmerk Blauwe Engel keurmerk
laminaat.com
KvK-nummer: 74632450 - BTW-nummer: NL859974868B01
© 2020
De waardering van www.laminaat.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 224 reviews.

×