fbpx

Laminaat voor vloerverwarming

Geschikt voor vloerverwarming

Geen dure ondervloer

Voor  het nieuwe laminaat is een dure ondervloer echt niet nodig. Dit wordt vaak wel geadviseerd bij het echte laminaat en parket. Het wordt geadviseerd omdat hout de warmte van de vloerverwarming niet kan verdragen. Het zet uit en krimpt steeds. In pvc is geen hout verwerkt dus is zo’n ondervloer niet nodig.

Vloerverwarming als hoofdverwarming

Met het nieuwe laminaat kan de vloerverwarming als hoofdverwarming gebruikt hebben. Omdat het materiaal waar uit de vloer bestaat een uitstekende warmtegeleiding heeft. In tegenstelling tot andere soorten houten vloeren die veel  minder warmte geleiden. Vloer verwarming is bij een houten vloer om de hele ruimte te verwarmen. Je hebt dan een extra radiator nodig voor een prettige warmte wat wel  meer energie kost. Je hoeft  geen radiator te plaatsen bij een pvc laminaatvloer de vloerverwarming volstaat als enige warmtebron. De vloeren zijn ideaal wanneer je een nieuwe vloer wilt.

Slijtvast laminaat

Van een nieuwe vloer wilt u vast nog jaren genieten. Een vloer moet dus lang mee gaan, ook in ruimtes die u vaak gebruikt. Deze vloeren zijn een uitstekend voorbeeld van de vloer die jaar in en jaar uit goed blijft. Het  nieuwe laminaat is erg slijtvast. De vloer bestaat uit verschillende lagen: duurzaam pvc materiaal, afgewerkt met een pu-beschermlaag. Dat is de toplaag die over de print van de vloer word aan gebracht: een soort oersterke waslaag die de vloer die de vloer beschermt tegen krassen en slijtage.

Thuis gebruik en intensief gebruik

Er zijn twee soorten van het nieuwe laminaat dat zijn handyfloor stick en handyfloor fix. De handyfloor stick is ideaal voor thuisgebruik. Het type laminaat is opgewassen tegen allerlei dagelijkse bezigheden, zoals lopen en knoeien. Handlyfloor fix is erg geschikt voor  kantoren en hotelkamers. De sterke vloer kan goed tegen een stootje.

Vochtbestendig

Het nieuwe laminaat is vochtbestendig. Dus de vloer geeft geen problemen als je er een glas water over heen laat vallen. Het nieuwe laminaat kan ook prima worden gelegd in natte ruimtes zoals badkamer, keuken en toilet. Bij een houten of laminaat vloer is dat niet het geval. In deze vloeren is hout verwerkt. Als het dan in contact komt met vocht gaat het hout vlekken of bolt. Pvc is 100% houtvrij en reageert niet op vocht.

Geen hinderlijke contactgeluiden

De vloeren verminderen hinderlijke contact geluiden, zoals tikkende hakken of geluid van kinderen. Dat heeft te maken met de dichtheid van het materiaal. In de laminaat vloer zit minder lucht dan in het  traditioneel laminaat of parket, hier door ontstaat geen klankkast effect. Bij een zelfklevende vloer zoals handyfloor  stick die meteen op de ondervloer word geplakt, word het nog een stillere vloer.

Onderhoudsvriendelijk

Het nieuwe laminaat is onderhoudsvriendelijk. Dat komt om dat je de vloer met een sopje schoon kunt  maken. Dit laminaat is dus geschikt voor een huishouden met kinderen of dieren. De vloer heeft een toplaag van een ondoordringbare PU-beschermlaag die vochtafstotend is. Elke vloer heeft een sanosolbehandeling ondergaan, die de kans op micro-organismen sterk vermindert. Stof en vuil kunnen zich daar door niet aan de vloer hechten. Het is een ideale vloer voor mensen met asma-aandoeningen.

Wat is laminaat ?

Het is plaatmateriaal dat in verschillende lagen is op gebouwd. Het laminaat kan meerdere doel einden hebben, maar het word meestal gedoeld op vloerbedekking. De laminaat vloer bestaat uit losse planken die aan elkaar gelegd worden met lijm of een kliksysteem. Het laminaat is opgebouwd uit vier lagen. Een kunststof onderlaag dan een dragende laag een laagje papier en een kunststof toplaag. Bij laminaat is de kwaliteit van groot belang voor de levensduur. Het goedkope laminaat heeft van een dunne toplaag daardoor slijt de vloer veel sneller. Je moet van tevoren goed nagaan hoe intensief je de vloer gebruikt en daar word de kwaliteit op afgestemd. De kwaliteit van laminaat word meestal aangeduid met een nummer tussen  de 21 en 34. Het nummer 21 is geschikt voor licht gebruik en het nummer 34 voor intensief gebruik.

Betaal met: Online betalen via uw eigen bank Achteraf betalen met Afterpay Bancontact Giropay

Keurmerken: AgBB keurmerk TUV keurmerk FSC keurmerk Blauwe Engel keurmerk
laminaat.com
KvK-nummer: 74632450 - BTW-nummer: NL859974868B01
© 2022
De waardering van www.laminaat.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 337 reviews.

×