Kies een passende ondervloer

De ondervloer is het belangrijkste onderdeel van de vloer. De ondervloer geeft stabiliteit en isolatie aan de vloer.

De keuze van je ondervloer kan de hele beleving van de laminaatvloer beïnvloeden. Denk hierbij aan het loopgeluid en stabiliteit. Een ondervloer is medebepalend voor de levensduur van jouw vloer en het plezier dat je er van hebt.

Let bij het kiezen van een ondervloer daarom altijd op vier punten: vochtdichtheid, egaliserend vermogen, warmte-isolatie en de mate van geluidsdemping.

Vocht- en dampdichtheid

Een vochtwerende ondervloer is nodig als je laminaat legt. Zo voorkom je dat vocht van onderaf in de laminaatvloer trekt.

Als er sprake is van een vochtige ruimte onder de vloer (dat kan vooral voorkomen bij vloeren op de begane grond), dan dient u eerst een apart vochtscherm aanbrengen. Tenzij u kiest voor de ondervloer Sound Eliminator Plus of de Premium Line-R. Deze zijn volledig dampdicht, mits de naden goed zijn afgeplakt.

Egaliserend vermogen

Het egaliserend vermogen geeft aan in hoeverre je met de ondervloer oneffenheden in de basisvloer kan wegwerken.

De Pro-Silence TÜV ondervloer heeft het grootste egaliserend vermogen. En vangt oneffenheden op tot een hoogte van 6 mm. Daarnaast kunnen de Groene Viltplaten tot 3mm hoogte verschil opvangen. Echter heeft deze ondervloer wel een minder goede geluidsreductie en isolerende werking.

Indien je nog grotere oneffenheden hebt, is het aan te raden om eerst spaanplaat gebruiken. Bij een scheef lopende vloer met niveauverschil van 0.5 cm of meer, dient de vloer eerst geëgaliseerd te worden met behulp van egalisatiekorrels of egaline.

Warmte isolatie

Met een warmte-isolerende ondervloer houd u de warmte in een ruimte langer vast. Indien u geen vloerverwarming heeft is een ondervloer met een hoge warmte isolatie aan te raden. De Groene Viltplaten, Pro-Silence TÜV en de XPS Sound Eliminator blinken hierin uit.

Indien u wel vloerverwarming heeft is een ondervloer met goede warmte doorlaatbaarheid aan te raden. Denk hierbij aan de Premium Line-R, deze ondervloer heeft de beste warmte geleiding en het minste rendementsverlies.

Geluidsdemping

Denk aan de onderburen! Leg je een parket- of laminaatvloer in een appartement of op een bovenverdieping? Let er dan op of de ondervloer voldoende geluidsdemping geeft. Hoe hoger de geluid reducerende waarde, des te meer geluid er wordt gereduceerd.

Ondervloeren met TÜV-certificaat geven maximale geluidsisolatie en zijn uitvoerig getest in verschillende omstandigheden. Tevens wordt hierbij een certificaat bijgeleverd wat een referentie geeft wat onder de laminaat ligt. Dit certificaat kan aangetoond worden aan verhuurders of buren indien daar gevraagd om wordt. Dit certificaat is voor ⌂Lw IS 21dB & ⌂Llin 10dB, dit is de maximale geluidsisolatie. De Pro-Silence TÜV en de XPS Sound Eliminator zijn voorzien van een TÜV-certificaat.

Indien u geen onderburen heeft kunt er ook voor kiezen om het laminaat getik maximaal te reduceren, de Premium Line-R zorgt ervoor dat de laminaatvloer veel minder hol klinkt.Betaal met: Online betalen via uw eigen bank Achteraf betalen met Afterpay Bancontact Giropay

Keurmerken: AgBB keurmerk TUV keurmerk FSC keurmerk Blauwe Engel keurmerk
laminaat.com
KvK-nummer: 74632450 - BTW-nummer: NL859974868B01
© 2020
De waardering van www.laminaat.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 183 reviews.

×