Goedkoop PVC Laminaat Leggen
Geef uw mening!

Laminaat leggen: een kunst van een karweitje

Bij Bebo vindt u de grootste keus laminaatvloeren, tegen de laagste prijs van Nederland. Bestel vandaag uw laminaatvloer en het wordt morgen geleverd, gegarandeerd, klaar om te leggen. En dat zonder aanbetaling.

Als u een beetje handig bent, kunt u ongetwijfeld uw nieuwe laminaatvloer zelf leggen. U kunt ook onze parketleggers inschakelen: professionele vloerleggers die razendsnel uw laminaat installeren en alle rommel opruimen.

Maak gebruik van onze tijdelijke kortingen en klik hier voor onze goedkope aanbiedingen.

Bel ons voor meer info: 0546-750238. Of vul het vakje ‘Bel me terug’ rechtsboven in.

Beknopte leginstructies voor een mooie en duurzame kliklaminaatvloer:

 • Bepaal in welke richting u het laminaat wilt leggen.
  • In de lengterichting van de kamer is vaak het mooist, zeker als dat ook de richting is van de lichtinval.
  • Een heel smalle kamer kunt u wat ruimer laten lijken door de laminaatdelen in de breedterichting van de kamer te leggen.
 • Leg eerst de ondervloer als de ondergrond niet helemaal vlak is. Er bestaat ook speciale geluidswerende ondervloer. Weet u niet welke ondervloer u het beste kunt leggen? Vraag gerust advies aan de medewerkers van Bebo Parket.
 • Laat de laminaatdelen in de verpakking minstens 48 uur in de ruimte waar u de vloer zult leggen. Dat geldt ook voor laminaatvloeren met een harde toplaag in pvc. Bij sommige soorten laminaat duurt de acclimatisatie langer. Lees hiervoor aandachtig de voorschriften op de verpakking.
 • Begin in een hoek, meestal de linkerhoek aan de lange kant van de kamer. Leg het eerste paneel met de groef naar de wand. Hou overal een afstand van minstens 10 mm tot de muur. Gebruik afstandsblokjes of stukjes hout of spaanplaat om die afstand overal gelijk te houden.
 • Leg het volgende laminaatdeel aan de korte kant tegen het eerste, tot er een hele baan ligt, mooi recht. Zaag het laatste deel op maat af, bij voorkeur NIET in de kamer waar u de laminaatvloer aan het leggen bent.
 • Begin de volgende baan met het afgezaagde deel van de eerste baan, als dat langer is dan 20-30 cm. Als dat niet zo is, begint u de tweede baan met een half laminaatdeel, om de laminaatdelen goed te laten verlopen.
 • Met behulp van een hamer en een aanslagblokje laat u de tweede baan en de volgende banen goed tegen de vorige aansluiten.
 • Herhaal dit voor alle banen tot de laatste. Voor het inpassen daarvan, legt u de laminaatpanelen omgekeerd, met de groef naar de wand. Denk aan de afstand tot de wand van minstens 10 mm! Zo kunt u precies aftekenen waar u de laminaatdelen op maat moet zagen. Gebruik een koevoet of een trekijzer om de laatste baan goed te laten aansluiten bij de vorige.
 • Haal de afstandsblokjes weg en werk de randen af met sierstrips of plinten.

Bebo levert u alle types laminaat tegen de beste prijs, maar toch hoeft u nooit in te leveren op service of kwaliteit. Vraag gerust advies aan de medewerkers in onze laminaatshop over hoe u onze laminaatvloeren het beste zelf kunt leggen. Of schakel onze betaalbare laminaatlegservice in:ervaren laminaatspecialisten die de klus in een sneltreinvaart klaren en gelijk alle rommel opruimen: uw nieuwe vloer is meteen klaar voor gebruik.

Klaar om zelf uw vloer te leggen? Of toch maar liever een parketlegger ingeschakeld? Kies in ieder geval voor vloerlaminaat uit Vriezenveen. Klik hier voor onze tijdelijke aanbiedingen.

Meer info nodig? Vul het vakje ‘Bel me terug’ rechtsboven in of bel ons binnen de openingstijden: 0546-750238.