• Stel je proefpakketje samen

    Ontvang gratis en vrijblijvend een stukje van je toekomstige vloer. Je hoeft alleen maar je gegevens achter te laten en binnen twee werkdagen liggen je proefplankjes op de deurmat. Kan het vast wennen aan de nieuwe woning ;-)


    Nog geen proefplankjes toegevoegd

  • Vul je gegevens in
    Terug naar je proefpakketje

Gemeente haaksbergen legt geen laminaat

Gemeente Haaksbergen legt geen laminaat

HAAKSBERGEN – Een Haaksbergs gezin dat voor het leggen van een laminaat in huis een beroep had gedaan op de gemeente bijt opnieuw in het stof. De aanvraag maakte vorig jaar al de tongen los. De dochter van het gezin zou aan een stofallergie lijden. Vanwege de financiële situatie van het gezin deed de moeder een beroep op de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) om de bestaande vloerbedekking te vervangen door laminaat.
Na een afwijzing ging het gezin in beroep bij de commissie bezwaarschriften. Tijdens die zitting begin december besloot de gemeente een onafhankelijk onderzoek te laten verrichten. Dat leidde tot veel reacties. ‘Zou het onderzoek niet veel duurder zijn dan het laminaat?’, vroegen veel Haaksbergenaren zich verbaasd af. Het onderzoek, dat zo’n twee- tot driehonderd euro kostte, zou inderdaad wel eens duurder kunnen zijn dan het leggen van een vloer, bevestigde wethouder Patrick ten Voorde destijds. Toch werd het onderzoek doorgezet. Om precedentwerking te voorkomen. ‘Mensen hebben ook een eigen verantwoordelijkheid’, was zijn stelling. Het onderzoek heeft er toe geleid dat het verzoek opnieuw is afgewezen. Volgens de bezwarencommissie is niet vastgesteld dat er een medische noodzaak is. Ook was de vloerbedekking volgens de gemeente al zo oud dat de vervanging een zaak van het gezin zelf is. Bron: TUBANTIA